Please... Give 1 Click... Thank You.

Loyal Followers

Like My Blog

Saturday, June 8

Gawai Celebration At Kampung Jenan

SELAMAT HARI GAWAI 2013

Hi Hi...
Wahhh... Dah lama tak buka blog ku ni...
Hahaha...
Well... Go back to my beloved n lovely kampung for almost 2 weeks, ok...
It's fun... And I do enjoy a lot with my family members, cousins etc...

Ok...
Meh la, ku nak kongsi bape gambo yang ku candid...
Randomly pic(s) upload...
Ahah... And got a video too... 

Arghhh... Tempting me... Haha... Masa gawai day 1, abah ku trus bawa kteorg breakfast kat pasar baki lama pas sembahyang kat Church pagi tu... X jauh gak la, lebih kurang 30minit dr kampung. Hahaha... Orang breakfast kat umah kteorg kuar lak. Hahaha...


Ni gambo masa Gawai ari 1'st... Kteorg b'5 ni mmg gler2 la... AND kazen paling rapat. Hahaha... 
Ni mse 'ngabang' kat umah aunty lina ku. 

Comel x??? Tomeyyyyy... Ni kazen plg kecik ku... Bru je 7 bulan lbh... Nme dia NUR IZARA NATASHA

 Ni muka kteorg dah penat. Kat umah nenek ku ni... Hahaha... Walaupun dah penat 'ngabang' & perut pun dah 'penuh' mse tu pi masih gak b'semangat nak 'ngabang' malam tu gak... ahaha... 
(Kookie, Aya & Me)

Pic ni amb dlm keadaan gelap bb mse tu kat balai raya...
De 'rami' mse tu... 'Mejeng' aka Joget la mse tu...
Masa tu gawai ari ke-3... De sambutan Gawai Antu...
(Aya & Me)

NOW... 'GAWAI ANTU' PICTURE(S)












Ok... Sebenarnya de banyak lagi gambar2 yang x dapat d'upload bab de yang masih kat dalam HP adik2 ku yang ku sendiri x sempat nak ambil...
Dorang dah balik semenanjung lak. Huhuhuhu...
Tau tak, I'm really gonna miss this Gawai celebration...
Best... Paling best, bab mmg kteorg semua 'enjoy' habis-habisan masa tu dari kul 10:00malam sampai 4:00pagi... Hahaha...
Semuanya d'habiskan masa utk lepak dan joget... Hahahhahaa...

Ni ada video yang ku rakam masa 'gawai antu' ari tu... 


Hahaha... Sorry la... De bahasa yang korang x paham ekk...
K, meh ku 'translate' kan...
Rami - Keraimaian ato pun Pesta
Ngabang - ziarah ato pi umah saudara mara masa musim perayaan
Mejeng - Menari ato lbh kpd joget la... 
Ok, clear kan...???

Ok la... Nak relax la puas2 dl sebelum mula keje ari selasa ni...

~~Sekian~~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...