Please... Give 1 Click... Thank You.

Loyal Followers

Like My Blog

Saturday, May 28

STICKY POST
UNTIL 5 JUNE 2011

HI, BLOGGERS...
HEREBY, WANNA TELL ALL BLOGGERS THAT I'M NOT UPDATING MY POST FOR 1 WEEK.
BECAUSE I HAVE TO GO BACK TO MY KAMPUNG FOR GAWAI FESTIVAL IS AROUND THE CONNER...

SO, WISHING YOU GUYS HAPPY HOLIDAY AND HAPPY GAWAI DAYAK TO ALL DAYAK'S THAT CELEBRATE THIS FESTIVE...

 TO ALL SARAWAKIAN,
SELAMAT HARI GAWAI. 


~~ SEKIAN ~~

Friday, May 27

Contest Best Photo of Me by Yqnq Ellyana

Hi...
Ni pertama kali join contest...
Haha...
Bukan pe, nak cuba gak la...
Jadi pe lagi, join... Sape taw de tuah ke d'pilih sebagai pemenang...
Betul x, Cik Yana ???




Ni la tuan empunya blog yg wat contest.
Cute kan??? 
Bagi ku ye, mmg cute...
Suka singgah2 blog dye bab blog dye pun cute cam orang nye gak...
Jadi, kalo korang nak join contest ni, sila klik nme Cik Yana kat bawah ni
Yqnq Ellyana


Wahhh... Gambar ni saya candid kat kawasan sawah padi atuk...
Gambar ni memberi 1000 makna kepada saya... Sebab nye saya jarang balik kampung...
Udara di sekitar pun segar...
Background gambar ni b'latarbelakang kan sawah padi...
Alam sekitar yang hijau...
X dapat nak cakap pe lagi, semua nye indah kat situ...
Awan yang biru... Saya rindu kat halaman kampung saya sgt3... :)
Jangan terkejut pokok2 yang anda nampak kat dlm gambar ni adalah pokok durian. (Jauh la, x nampak durian nye)
Dusun durian atuk saya kat sekitar sana.
Gambar ni d'candid sehari sebelum ujian STPM saya b'mula.


3 Kawan yang saya tag:
Acun Zulayka
Kak Ain
Gladie Tan Tan

~~ SEKIAN ~~

Thursday, May 26

Blogger System Down

Hi... Bloggerzzzzzzzzzzzzzzz...
Pe kabo semua... 
Harap smua ok ekkk...
Wahhhhhhhhhhhhhh...
Akhir nya...
Baru ku dapat SIGN IN blog ku ni...
Macam nak giler rse nye bila x dpat sign in LANGSUNG 2 ari ni...
Gila la...!!!
Dah frust pun ye...
Yela... ku x bleh kalo 1 ari dh update blog...
Pe lagi... Susah hati la ku 2 ari ni...
Nyampah ngn BLOGGER pun ye...
Xpe, janji sekarang dh ok...
Hohohohoho...

Yang ku pelik nye, npe la sistem blogger semenjak 2 menjak ni asyik down je...
Pe kehe ekkk... 
Meh cni... 
Ku bg hangpa smua tgk pic kat bawah ni...

Wat the H**L... Haissshhh...
Mmg dh frust mse tu tgk bnde ni...
Dh xde DASHBOARD smua tu... 

Yang ni lg bengong... Ku nak komen pun jd cmni... 
Haissshhh...
Blogger sila beri penjelasan???

Bila ku buka twitter ku... baru la ku taw yg BLOGGER mmg de prob mse tu... 
Nak x nak... Mmmg ku kne b'sabo je la 2 ari ni...
Ni pun baru dpt SIGN IN la...

Nak lagi jelas, sila klik pd gambar ni... 
Ni la yg wat ku frust bce...

Ku harap pas ni xde la masalah yg timbul dr BLOGGER setiap kali nak update blog ku sndri...
Dah la lama sistem down...
Kalo camni la gamak nye... Memang fed-up la blogger yg len... 

~~ SEKIAN ~~

Monday, May 23

Maharaja Lawak -- Minggu Ke-8 (Sepah & Nabil)

Hi... Bloggerzzzzz...
Hah...
Sempena minggu Maharaja Lawak minggu ke-8 ni...
Ku nak kongsi la lawak yg paling tip-top...
Ni personal nye pendapat je la...
SEPAH DAN NABIL...
Terbaek la wokkkk...
Lawak giler... Mmg siot la...
Hahahahahahahaha...

SEPAH
Wat lawak pasal rewang... Rewang pi ngumpat psal org...
Sengal dowhhh... 
Hehe... 


NABIL
Perghhhh... ni pon lawak hbs...
Dok mengayat 'Keeping Up With The Kardashian' tu yg wat ku trus ketawa tgk lawak nabil...
Caya lah Nabil...
'WatEvA...'
Hehehe...


Maharaja Lawak masuk ~~~ R2...
Yahuuu... mmg LAYAK SELAYAK LAYAK NYE...
TAHNIAH R2...

~~ SEKIAN ~~

Sunday, May 22

Buffet Dinner St.Matthias Anglican

Hi... dan Salam Satu Malaysia... :)
Ari sabtu yg pas sebenar nye ku ngn family ku balik kampung kt Serian.
Ada dinner kt kampung...
Ni church ku yg wat dinner ni...
Sempena nak wat fund raising utk Church kteorang...

BUFFET DINNER ST.MATTHIAS ANGLICAN
KAMPUNG JENAN, SERIAN.









TIKET CABUTAN BERTUAH (1 PUN X KENA) =_="











Ok la... setakat ni je la yg ku kongsi... x dpt candid byk2 mse tu... ramai orang... 
~~ SEKIAN ~~

Friday, May 20

Tiba-tiba CPC Ku Bertambah...???

Uiiiitttttt... Uiiiittttt... Bloggerzzzzzzzzzzzzz...
Baru semalam update pasal CPC ku bru je 1....
Tiba2 ku check semalam pas bape jam update blog ku...
Tiba2 CPC ku b'tmbah jd 4 sekaligus...
Wahhhhhhhhhhh...
Happy taw...
Bukan pe, happy bab En. Nuffnang yg Tersayang bg MASYUKKKKKK...
Thanks En. Nuffnang yg ku sayang sangat... 
Hehehe... :P
Hmmm... Wlaupun sket je... Pi b'baloi gak la... 
Xpe... baru b'jinak dlm dunia blogger...
Dan bru je sebulan lebih 'Bercintan-cintun' ngn En. Nuffnang ...
Berbaloi...
Bak pepatah ni...
Sikit-sikit lama-lama jadi bukit...
THANK YOU MY LOVE MR. NUFFNANG 


P/S : Bukan nak riak psl CPC ku ni... Pi, sje nak kongsi. X sia2 ku 'setia' ngn Nuffnang sebulan lbh ni... :)
THANK YOU... MR. NUFFNANG
XOXOXO

~~ SEKIAN ~~

Thursday, May 19

Blogger? Earning Nuffnang? Earning Churp-Churp?

Ola... Para Blogger... :)
Hari ni ku nak cite pasal wat duit kat Nuffnang & Churp-Churp.
Korang pun taw pe tu Nuffnang dan Churp-churp kan...
Hah... Ni la rangkaian t'besar di Asia utk paparan iklan kat blog.
Misal nya Nuffnang... Nuffnang ni kalo kita join...
Kita blh wat duit. Sme cam Churp-churp gk la... 
Cuma churp-churp ni len sket la kalo nak wat pendapatan...

Hmmm... Dok terang kn x sedar lak topik ku lari sket... 
hehehehehhehehe...
Ok la... Cam ni....
Korang ni join Nuffnang ngn Churp-churp adakah semata-mata nak wat pendapatan...???
Hmmmm... Ku taw hak masing2 nak wat pe pon...
I DON'T MIND AT ALL...
Uishhhhh... Ku baru je join Nuffnang and Churp-churp sebulan setengah yg lalu...
Blum lama lg... Baru ku taw...
Survey nye... survey...
Bleh wat pendapatan sampingan rupa nye...
Hohohohoohoh... 
Ku nye pendapatan... huhu... de la...
pi, sket je... huhu... =_="

NUFFNANG

Ala... baru 1 BE je... Huhu... Ku pun xtaw cmne dorang dpt earning byk2... Haissshhh... 
(Nak lg jelas, klik kt gambar tu utk tumbesaran)

CHURP-CHURP

Yang ni lak... Bru RM3.00 je... Susah gak la...
Pi kalo de yg sudi klik maka de la duit masuk...
Phewwwwwww... =__="
(Nak lagi jelas, klik kt gambar ni utk tumbesaran)

Hah... ni la kisah ku...
Tujuan ku b'blogging bukan nak wat duit semata-mata...
Pi kalo dah duit masuk... Terima je la...
Yela... kata kan ni sebagai rezeki...
Rezeki jgn d'tolak... wlaupun sket je... 
Pi spe taw... Sket2 lama2 jd bukit...
Masyuuuuuukkkkkkkkkkk...
Happy tu mmg happy...
Pi tujuan utama ku b'blogging utk suka2 je...
X TERLINTAS KT FIKIRAN NAK WAT PENDAPATAN TAMBAHAN...
Hehehehehehehe... :P
Jadi, pe kata anda blogger di luar cne?
Lu Pikir la sendri...
Salam.

P/S : Nak Join Klik "NUFFNANG" dan "Join Churp-churp"

~~ SEKIAN ~~

Tuesday, May 17

Macam-macam Sikap Blogger... =__="

Hi... Hi...
Ni luahan perasaan ku je la...
Jadi spe2 yg bce... jgn mudah terasa k...
Hehehehheehhehehee...
Ok... Ok... 
Macam ni la... Ku jumpa mcm2 peel (sikap) blogger... 
de je yg xske tu la... x ske ni la...
Ok... Ku phm... hak korang nak ckp pe pun.
Ku pon x penah terasa la...
Hah... pi kalo de org yg mudah terasa tu cmne lak...
Kan ke org tu akan cakp...
"Eyyhhh... minah ni... lebih2 lak... kalo xske tu ckp je la... jgn la dtg jenguk blog ku..."
Hah... kan... tu yg t'lintas kt pikiran ku skrg... Sejenak je la...

Ni la mcm2 blogger yg ku jumpa kt blog dr lain2 tempat (Luahan dorang la) :

1. I TAK SUKA LA BLOGGER YG LETAK WIDGET LEN2... BUANG MASA... LAMBAT LOADING...

2. I TAK SUKA BLOGGER LETAK LAGU YG X BLEH NAK PAUSE LGSG... TERPAKSA I MUTE UTK SMENTARA...

3. I TAK SUKA BLOG I DI BACA ORG LEN... JADI BAIK PRIVATE... 

4. I TAK SUKA BLOGGER YANG DATANG JENGUK BLOG I THEN MINTA I JADI FOLLOWER DYE LAK BAB DYE JD FOLLOWER I... NYAMPAH...!!!

5. I TAK SUKA LA ORANG COPY PASTE PENULISAN I... SPE AMBIK SIAP... HARAM... X BOLEH HALAL KAN ORG TU...

Ok... x kisah la pe dorang ckp pon ttg blog seseorang tu... Bab tu hak kita nak wat pe ngn blog kita sendri... 
Betul tak, rakan2 blogger...
Hak kita nak letak lagu ke... nak letak widget byk2 ke... nak sruh org jd follower kte balik bb kite sudi jd follower dorang... 
BETUL TAK...
So... BEHAVE URSELF BLOGGER OUT THERE... 
'coz seems u 'r more over react...
Hohohohohoh... 
Hahahahahahhaha...

--------------------------------------------------------------------------

HARI NI BIRTDAY ADIK KU...
TO FITZPATRICK SINCHEW...
ME, BOY, MUMMY & ABAH... 
WISH U A GREAT HAPPY BDAY...
SWEET 15'TH MY LIL BRO...
WE ALL LOVE U SO MUCH...
GOD ALWAYS BLESS U... AMEN. 



~~ SEKIAN ~~

Sunday, May 15

Maharaja Lawak -- Sepah & Jambu

Uitttt... Uitttt... Uittt...
Untuk minggu ke-7, minggu silent comedy...
Pe lagi... Gelak lg la kt umah ari jumaat yg pas... 
Lawak sgt wlaupun tnpa perlu mengeluarkan sepatah perkataan...
Ok... Bagi ku, plg lawak minggu ke-7
SEPAH DAN JAMBU

Hahahahahahah... Jom Layan... 
SEPAH


JAMBU... Mmg LAWAK sehhhh... 
MUKA LEGEND... TAPI HATI CUTE... 
Hehehehehehhehehe... :)


Jadi, minggu ke-7, penyingkiran di laku kan... Maka... Amir yg tersingkir...
Pi mengejut gak... 
De ML (Maharaja Lawak) MASUK la... 
Wahhh... ni peluang 'keemasan' nak undi sape...
Kalo nak undi mesti melalui FB... Kalo korang xde FB, camne nak undi peserta ML yg korang rasa layak masuk...
Jadi, ku undi la kumpulan R2 DAN ALEX
2 ni je... Bab dorang paling LAYAK pd pendapat ku. 
Korang nak undi... Klik je perkataan kat bawah ni... 

Ku dah undi... Mmg COMFIRM KUMPULAN R2 masuk nye... bab dorang nye gambar paling ramai yang 'LIKE'...
Yay... Sonang Hati den... R2 MASUK... R2 MASUK... 
Korang x cye, tgk pic bawah ni, tgk jumlah Fbooker yg 'LIKE'...


Ok... Selamat mengundi... :)

~~ SEKIAN ~~

Saturday, May 14

Simple & Easy Stewardess Hair Bun

*DAH 2 HARI TAK UPDATE BLOG GARA2 SISTEM BLOGGER DOWN*

*SHARING IS CARING*
Hehehe...
Ok... Hari ni ku nak kongsi camne nak wat sanggul mcm pramugari tu wat...
Yela... sje2 nak bljar wat... 
Bab ari tu ku de pi interview cabin crew MAS kt Kuching.
Tapi ku x lepas, yla... anggap je xde rezeki. 
Pi masih bleh cuba lagi pas ni.
Jadi, ari ni ku belajar & nekad nak belajar wat sanggul ala2 pramugari.

Phewwwww... 
Memang payah... Jadi ku kena ga banyak praktis...
Haihhhh...


Ok... Setakat ni je la. Ku mesti praktis lg... Dan praktis supaya pas ni pi temuduga x kira la selain drpd cabin crew (MAS, AirAsia, FireFly, temuduga lain pun ku msti ikat camni bab ini melambangkan kekemasan kita apatah lagi bila dah keje. Hehehe... DONE. Blum PASS... 
Heheheheheheheh... :)

~~ SEKIAN ~~


Wednesday, May 11

MANGLISH???

If other people kata our Engliah is terrible, you can just ignore them. I repeat, ignore them. Who says kita punya English is hampeh? Nooo lah. Just see below English kita ni simple, short, cOncise, straight-to-the-point, effective, cemerlang, gemilang... etc. 
For example...

APABILA HENDAK BERITAHU PELANGGAN TENTANG BERITA KURANG BAIK
Orang Inggeris : I'm sorry Sir, but we don't seem to have the sweater you want in your size, but if you give me a moment, I can call the other outlets for you.
Orang Malaysia : No stock.

MEMBUAT PANGGILAN BALAS
Orang Inggeris : Hello, this is John Smith. Did everyone page for me a few moments ago?
Orang Malaysia : Hello, who page?

MEMINTA SESORANG MEMBERI LALUAN
Orang Inggeris : Excuse me, I'd like to get by. Would you please make way?
Orang Malaysia : S-kew me.

APABILA SESEORANG INGIN MEMBELANJA
Orang Inggeris : Hey, put away your wallet away, this drink is on me.
Orang Malaysia : No-need, lah.

APABILA MEMINTA KEIZINAN
Orang Inggeris : Excuse me, but do you think it would be possible for me to enter through this door?
Orang Malaysia : (Pointing the door) Can ar?

APABILA MERAIKAN TETAMU
Orang Inggeris : Please make yourself right at home.
Orang Malaysia : Don't be shy, lah!

APABILA MENOLAK PELAWAAN
Orang Inggeris : I'd prefer not to do that, if you don't mind.
Orang Malaysia : Don't want la...

APABILA TIDAK SETUJU DALAM SESUATU PERBINCANGAN
Orang Inggeris : Err... Tom, I have to stop you there. I understand where you're coming from, but I really have to disagree with what you said about the issue.
Orang Malaysia : You mad, ah?

APABILA MEMINTA SESEORANG MERENDAHKAN SUARANYA
Orang Inggeris : Excuse me, but could you please lower your voice, I'm trying to concentrate over here.
Orang Malaysia : Shut Up lah!

APABILA BERTANYA SESEORANG SAMA ADA DIA MENGENALI ANDA
Orang Inggeris : Excuse me, but I noticed you staring at me for some time... Do I know you?
Orang Malaysia : See what, see what?

APABILA BERADA DALAM KEADAAN YANG KRITIKAL 
Orang Inggeris : We seem to be in a bit of a predicament at the moment.
Orang Malaysia : Die lah!

APABILA CUBA MENGETAHUI APA YANG TELAH BERLAKU 
Orang Inggeris : Will someone tell me what has just happend?
Orang Malaysia : What happen? Why like that...???

APABILA SESEORANG MELAKUKAN KESILAPAN
Orang Inggeris : This isn't the way to do it here. Let me show you...
Orang Malaysia : Like that also don't know how to do!!!

APABILA SEDANG MARAH
Orang Inggeris : Would you mind not disturbing me.
Orang Malaysia : Celaka U!!!

~~ SEKIAN ~~

Monday, May 9

FUNNY PICTURE(S)

Just now... While I'm Google some picture(s), I found some funny picture(s) that make me laugh all the time...
It's so funny... 
Hereby, I want to share what is the picture(s) that make me laugh...
And some of the picture are a bit outrageous... hoho... 
I know some of you did see all this picture(s) before.
But for me is, SHARING IS CARING, ok... 
Hahahahahahaha...
Smile peeps... :)






~~ SEKIAN ~~

Sunday, May 8

Maharaja Lawak -- Man (Minggu 6)

Hi... 
Dah lama tak update blog ku ni...
Sori la...
Busy...
Yela... Interview nye pasal la...
Ok... Ok... Ku ni nak kongsi pasal maharaja lawak...
Ari jumaat yg lepas
Tgk la maharaja lawak...
Paling best... Lawak yg wat ku KETAWA lebih2 lawak man (Raja Lawak musim 5)
Hahahah...
Nak pecah perut ketawa terbahak-bahak ari tu... 
Hahahahahahahahahahahahaha...


~~ SEKIAN ~~

Wednesday, May 4

Siapa Malaikat Itu?

Suatu hari, seorang bayi menerima perintah daripada Penciptanya: "Sebentar lagi, engkau akan bersiap sedia untuk diturunkan ke dunia.''
Sesungguhnya bayi itu berasa amat takut , gusar memikirkan akan dilahirkan ke dunia yang tidak pernah dilihatnya.
Lalu bayi itu bertanya kepada Tuhannya: ''Selama ini ada malaikat ini yang menjagaku. Dan para malaikat ini memberitahu aku akan dikirimkan ke dunia. Tetapi, bagaimana aku akan hidup di dunia itu dengan tubuhku yang kecil dan lemah ini?''
Lalu Tuhannya menjawab: ''Jangan takut. Sesungguhnya aku telah memilih seorang malaikat untuk menjaga dan mengasihimu di dunia itu nanti.''
Akibat masih takut, bayi itu bertanya lagi: ''Dunia itu sudah tentu berbeza. Jika di dalam syurga ini aku hanya perlu bermain, bernyanyi dan ketawa membuatku terasa bahagia. Bagaimana di dunia itu nanti?''
Lalu Tuhannya menjawab: ''Jangan takut. Malaikat yang ku pilih itu akan menyanyikan lagu untuk mu, menghadiahkan mu dengan senyuman dan kasihnya membuat engkau berasa hangat dan dicintai.''
Bayi itu masih belum berpuas hati lalu bertanya lagi: ''Aku tidak akan memahami bahasa mereka dan mereka juga tidak akan faham memahami apa yang aku bicarakan. Bagaimana aku boleh hidup dengan mereka?''
Lalu Tuhannya menjawab: ''Malaikat yang ku pilih itu akan berbicara pada mu dengan bahasa yang paling indah, paling lembut dan dipenuhi kesabaran dan perhatian. Dengan ketulusan dia akan mengajarmu untuk berbicara.''
Bayi itu bertanya lagi: ''Dan bagaimana caranya perlu aku lakukan jika ingin berbicara dengan-Mu kelak?''
Lalu Tuhannya menjawab: ''Malaikatmu itu akan mengajarmu bagaimana caranya nanti.''
Bayi itu masih terus bertanya: ''Aku dengar di dunia itu ramai orang jahat. Jadi, siapa yang akan melindungiku nanti?''
Lalu Tuhannya menjawab: ''Malaikatmu itu akan melindungimu dengan segenap jiwa raganya sekalipun perlu mengorbankan dirinya.''
Dengan sedih, bayi itu bertanya lagi: ''Aku akan berasa sedih kerana tidak dapat bersama dengan-Mu lagi.''
Lalu Tuhannya menjawab: ''Usah gusar, malaikatmu itu akan menceritakan tentang-Ku pada mu. Malaikat itu akan mengajar engkau bagaimana engkau akan kembali kepada-Ku bila sampai waktunya nanti. Sesungguhnya Aku sentiasa berada di sisimu.''
Dan sebelum diturunkan ke dunia, bayi itu bertanyakan soalan terakhir: ''Jika sudah terpaksa aku pergi ke dunia itu, bolehkah aku tahu siapakah nama malaikat yang Engkau maksudkan itu?''
Lalu Tuhannya menjawab: ''Ibu! Ibu yang melahirkan engkau.''


Selamat Hari Ibu untuk pembaca yang membaca entri sy ni... Terima kasih...
I LOVE MY MOM... :)

~~ SEKIAN ~~

Tuesday, May 3

LAWAK GILA

Toha telah dihantar majikannya untuk berkursus di Kuala Lumpur. Lewat tengah hari Toha baru sampai, dia pun menginap di sebuah hotel mewah yang ditempah majikannya. Terdapat sebuah komputer di dalam bilik hotel itu. Disebabkan seminar akan bermula sebentar lagi sedangkan kawannya sudah menunggu di lobi, Toha pun mengambil keputusan untuk menghantar e-mel ringkas kepada isterinya. Malangnya dalam terkocoh-kocoh itu, Toha telah tersalah taip alamat e-mel isterinya dan tanpa mengetahui kesilapan itu, dia pun terus menghantar e-mel tersebut.

Di sebuah rumah di kelantan pula, seorang janda baru sampai ke rumahnya selepas pulang menghantar dari upacara pengebumian suaminya. Janda tersebut mengambil keputusan untuk meyemak e-melnya untuk melihat sekiranya terdapat mesej daripada saudara-mara dan teman-teman. Selepas membaca e-mel pertama itu, si janda tersebut terus rebah ke lantai. 
Anak lelaki janda tersebut bergegas ke bilik ibnya dan mendapati si ibu sedang tercungap-cungap. "Emeeeelllll... ee-meeeeelllll," kata si ibu terketar-ketar. Si anak pun membaca e-mel yang baru habis dibaca ibunya tadi. Begini bunyinya...

To: Isteri kesayangan ku
Date: 5 Mei 2010
Subject: Abang telah selamat sampai

Abang tahu sayang pasti akan terkejut dengan kehadiran mesej ini. Mereka telah menyediakan komputer di sini dan kita boleh menghantar e-mel kepada sesiapa sahaja terutama insan kesayangan kita. Abang telah selamat sampai dan telah menginap dengan aman di sini. Abang lihat semuanya telah disediakan disini. Ia cukup indah untuk menyambut kedatanganmu pada hari esok. Semoga berjumpa denganmu nanti sayang. Abang harap perjalananmu ke sini akan lebih bermakna seperti apa yang telah abang lalui ketika ini. Abang tidak sabar menunggu hari esok.
Suamimu... 

P/S: Jangan silap taip alamat emel... kan dh jd lain plak... Hahahahahaha... 

-- SEKIAN --
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...