Please... Give 1 Click... Thank You.

Loyal Followers

Like My Blog

Sunday, July 31

Say Bye To July & Salam Ramadan Al Mubarak

Salam to all bloggers...
Wahhh...
Pejam Celik... Pejam Celik... 
Esok dah masuk bulan Ogos la...
Dan esok dah puasa... :)

Bulan Julai ni banyak meninggalkan kenangan...
Wahhh... :)
X dapat den nak senarai kan satu-per-satu...
Semua BEST BEST BEST BRO... (Tagline Nabil)


Kepada rakan2 yg beragama Islam...
SALAM RAMADAN AL MUBARAK



~~ SEKIAN, SALAM ~~ 

Saturday, July 30

Doa Untuk Teman Tersayang...

Ya Allah Ya Tuhan ku,
Tolong permudahkan urusan dia,
Sesungguhnya dia amat memerlukan Mu.

Ya Tuhan,
Tolong beri semangat kepada dia untuk menempuhi segala cabaran yang harus digalas 
oleh anak muda ini untuk hari ini dan hari seterusnya.

 Ya Tuhan ku, 
Berilah kekuatan untuk dia kerana hari ini adalah hari yang paling bermakna
dan hari untuk menghadapi cabaran yang getir untuk diri nya.
Sesungguhnya dia memerlukan kekuatan daripada Mu, Ya Tuhan ku.

Ya Allah Ya Tuhan ku,
Tolong lapang kan minda dan hati dia untuk hari ini dan hari seterusnya.
Ku berharap Engkau dapat berbuat sedemikian
kerana dia memerlukan sokongan Mu.

Ya Tuhan,
Andai Engkau mendengar doa ku ini,
tolong makbul kan.
Doa ku ini ikhlas dan hanya
Engkau sahaja dapat memahami segala isi hati ku ini.

Hari ini adalah hari yang paling bermakna untuk diri dia mahupun untuk ku.
Ku berharap sangat ku dapat beri segala kekuatan dan semangat ku untuk dia 
menempuhi segala cabaran yang berat dan besar hari ini.

Ya Allah Ya Tuhan ku,
Ku meng-Amin kan segala kata-kata anak muda ini.
AMIN. 

Friday, July 29

DEMAM BOLA

Salam smua... 
Korang pun taw kan yang Harimau Malaya kte kalah ngn Singapura...
Pi... xpe la... Semua tu adat pertandingan... De yg kalah de yg menang...
Pi sejak Pra Kelayakan FIFA 2014 ni b'mula... 
Ku nye Pageview makin meningkat... 
Semua cari pasal SAFEE SALI...
Haihhh... 
Ni la DEMAM BOLA...

Semua SAFFE SALI... Haihhh...

 Ni lagi best... dlm sehari... Pencarian 'SAFEE SALI' mencecah 133 pageview...

 Dlm mse seminggu... mencecah 281 pageview...

 Kalo diikutkan entri pasal SAFEE SALI ni bru ku wat bulan 2 yg pas... 

Currently pageview... 

Ku rse blog ku lbh ke arah SUKAN MALAYSIA... Agak2, ku bleh jd wartawan sukan ke 1 ari nnt??? Hmmmm... 

~~ SEKIAN, SALAM ~~

Thursday, July 28

Conversation Between Me and Malaysian "KILLER"...

Salam dan Hi... 
Merujuk kepada tajuk entri di atas...
Ku telah 'menemubual' seorang 'KILLER' negara (Sukan Sepak Takraw)...
Maksud ku Apit Kanan aka Striker aka Killer negara secara x rasmi melalui FB pg ni...
hehehehehehehe...
So, nak share2 sket psl conversation x rasmi ni... 
 Nanti ku bgtaw spe org tu... 
(Kalo x jelas sila klik pada gambar t'sebut)





































Ok... tu dye... Korang nak taw ke spe pemain kebangsaan ni...???
Nak taw gak???


Beliau adalah : 
NORSHAHRUDDIN MAD GHANI


Nama FB beliau ialah ''Baik XXXXXXX''
Cari sendri... haha...


Ni hanya lah temubual scra x rasmi antara ku dan beliau wat pertama kali di FB, x penah nak b'tegur sapa sebelum ni...
Banyak unsur ketawa je... 

~~ SEKIAN, SALAM ~~ 

Wednesday, July 27

Happy Birthday For Me...

23'rd July...
My Birthday...
To all my friends... TQ for ur wish...
God bless you all... Amen. 
Picture of me with my sweet cake...
Love it...
Thanks to my lovely daddy n mummy for buying this cute cake for me yesterday...





~~ SEKIAN, SALAM ~~

Monday, July 25

ISTAF Sepak Takraw Piala Dunia : Malaysia Tumpas kepada Thailand

Salam dan Hi kepada semua pembaca... 
Uihhh... rasa nya dah lama ku x update blog ku ni...
Walaupun baru 2 hari x update...
Bukan busy pe pun... Line internet ku LOW sgt3...
Tambahan pula ku syok tgk LIVE MATCH ISTAF Sepak Takraw Piala Dunia sabtu & ahad smlm...
Dah nama pun penyokong sepak takraw Malaysia...
So, ku xnak la lepaskan peluang keemasan... 
Nak tgk siaran ulangan x best la...
Xde feel... :P

Ok... Ni ku copy-paste dari akhbar Berita Harian Online pasal Takraw...

Thailand gah tiada tandingan
Oleh Sukhairi Abd Thani
sukhairi@bharian.com.my
2011/07/25

Sapu bersih juara regu lelaki, wanita Piala Dunia ISTAF


THAILAND ternyata masih bukan tandingan buat Malaysia apabila negara Gajah Putih itu membenam regu lelaki kebangsaan 3-0 dalam aksi final Piala Dunia Persekutuan Sepak Takraw Antarabangsa (ISTAF) di Stadium Titiwangsa, semalam. 
Skuad wanita Thailand turut cemerlang untuk memberikan kejuaraan berganda selepas menundukkan Vietnam 3-0.Biarpun beraksi di hadapan penyokong tempatan, skuad negara kelihatan hilang fokus dan kerap kali melakukan kesilapan terutama dalam melakukan servis yang membuahkan mata percuma kepada pihak lawan pada set pertama dan kedua.
Kelemahan itu terserlah dalam set pertama dan kedua (15-4, 15-6) apabila tekong negara, Nor Azman Abdul Hamid gagal melunaskan servis dengan baik sebelum keadaan tampak seimbang pada set ketiga selepas dia digantikan dengan Muhammad Syazwan Husin. 
Begitupun, kebangkitan trio negara agak lewat untuk mengekang kemaraan lawan yang tampak sudah bersedia bergelar juara sulung kejohanan dan membawa pulang hadiah wang tunai RM24,000. 
“Kami nampak sistem baru ini (kiraan mata 15) memerlukan kekuatan daripada sudut servis yang mana Thailand mahir dengan itu. Kami juga sedar kesilapan itu banyak dilakukan pasukan negara dan kami gagal mengatasi servis dilakukan Thailand. 
“Tapi saya percaya satu masa nanti, regu kebangsaan akan menyinar kembali seperti di Sukan SEA Manila 2005. Kita tunggu dan lihat saja di Sukan SEA di Indonesia, November nanti,” kata ketua jurulatih, Jamaluddin Hassan. 
Terdahulu, regu wanita kebangsaan tewas di saingan separuh akhir kepada Vietnam 5-15, 15-12, 4-15 dan 11-15. Namun begitu, pasukan wanita yang dibarisi Noor Fairuz Azizan, Norfarhana Ismail, Siti Norzubaidah Che Abie Wahab, Norashidah Abdul Rashid dan Rahilah Harun menempah tiket ke Siri Super ISTAF di Bangkok, September ini. 

----------------------------------------------------------------------------------------------
Walaupun kita kalah kepada Thailand, pi dorang telah lakukan yang terbaik semalam... 
Yela, walaupun ku taw ramai peminat sukan sepak takraw yg kecewa sgt2 ngan performance dorang semlm...
Luahan hati salah sorang peminat sepak takraw... 
De banyak lagi.. Pi xnak publish kat cni...
Semput dada den membaca smua nye...
*Sakit hati*
(Kalo nak lg jelas, sila klik pd gambar tersebut)


(Kalo nak lagi jelas, sila klik pada gambar tersebut)


P/S : Kepada Abg Shah aka Shinchan (Norshahruddin Mad Ghani), Man-Kuda (Noor Azman Abdul Hamid), Emon (Farhan Adam),  Amy (Mohd Helmi Ismail) & Muhd Syazwan Husin... Korang dah lakukan yg TERBAIKKKKK semalam... 
Pe pun, korang kalah kepada thailand, kteorg dn SAYA sendri akan tetap trus menyokong anda smua...
HIDUP TAKRAW MALAYSIA... 



Sori la... ni gambar lama... xde yg terbaru lg... hehe... 




P/S : Kalo korang PRO... Korang teka spe orang kat atas ni??? hehe...


~~ SEKIAN, SALAM ~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...