Please... Give 1 Click... Thank You.

Loyal Followers

Like My Blog

Friday, February 28

Hello Friday TGIF

Hi kepada semua pembaca blogger...
Dah lama juga tak 'update' blog ku ini...
Sejak tahun lepas, kali terakhir 'update' masa bulan September 2013.
Hahaha...
Perghhh... Terlalu la sibuk sangat sampaikan blog sendiri terabai. 
(Sibuk la sangat, ahahaha...)

Bercerita tentang ku la, ku ok je. 

Ni hah... Ku nak kongsikan tips.
Dari tahun tahun lepas sampai la sekarang kawan-kawan, ahli keluarga lain dok tanya ku camne ku boleh dapat kerja tetap AKA keje ngan kerajaan la lebih spesifik.

Hahaha... ku jawab la benda yang sama je.
Isi borang kat SPA. Tunggu dan TUNGGU... 
Ya, ku tunggu lebih kurang 2 tahun camtu untuk kerja tetap.
Pernah gak terfikir camne la masa depan ku kalau ku xde keje tetap.
Maklum la setahun 'tanam anggur' kat umah, setahun keje kat Pasar Raya kat sekitar umah. 

Ok... ni je tips ku.
Kepada rakan-rakan yang masih mengharapkan kerja tetap, kita buat camni k. 
1. Saya daftar nama kat SPA.
2. Minta apa-apa saja jawatan yang layak dengan kelayakan akademik kita.
3. Dah siap, hantar.
4. Tunggu.
5. Part ni paling penting, banyakkan BERDOA, SEMBAHYANG mengikut agama masing2.
6. Banyakkan buat kerja amal. (Mungkin ada yang fikir, wat pe wat keje amal kan...)
bagi ku kerja amal dapat membuat dada dan fikiran lapang disamping ia membuat kita sentiasa ingat kepada Tuhan. 


Ok. Bye2... =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...