Please... Give 1 Click... Thank You.

Loyal Followers

Like My Blog

Thursday, June 30

Takraw... Takraw...

Hi bloggers... Salam Satu Malaysia...
Oh ya... Tahniah kepada Skuad Harimau Malaya menang 2-1 ke atas Taiwan malam semalam...
Best... Salute ngn dorang. 

Pi ari ni ku nak cite2 sal Takraw...
Korang pun taw sukan takraw kan...
Malaysia antara yg TERER antara negara lain yg join sepak takraw selain Thailand, Myanmar, Kemboja, China, India, Laos, Korea, Jepun dan negara Eropah... 
(De byk lg sbnar nye x mampu nak senarai kan)

Hujung bulan 7 nanti, 21 hingga 24 Julai, de kejohanan dunia utk sukan sepak takraw. 
Game ni b'langsung kat Stadium Taman Tasik Titiwangsa, Kuala Lumpur.
Seperti yg kte taw... byk perubahan yg dh b'laku dlm sukan sepak takraw ni t'masuk sistem markah dr 21 pi 15... 
Even court takraw pun dh b'tukar warna... I LIKE!!!
DAN kalo x silap ku la, ni perubahan gak la, setiap pemain takraw mst taw b'main sbg Tekong, Killer, dan Pengumpan. 
Jadi, xde la dok killer...killer je peranan dye... mkna nye, dye mst jd tekong dlm game strus nye... 
Kalo x silap ku la... 

Sebelum ni ku pnh update pasal takraw gk... kalo nak bce sila klik kat bwah ni...
Korang blh bce pe yg ku kupaskan utk isu takraw yg pas... 
Dan isu psl takraw lg ni... Ku dpt dr blog Apresiasi Wacana...
Ku ske bce pengulasan dye ttg takraw M'sia... Nak bce sila klik bwah ni...

Senarai nme pemain kte utk mewakili kejohanan dunia ni masih blm d'ketahui... Ku dgr Tok Mat yg ckp la... 
Seminggu sebelum kejohanan b'mula bru nme2 akan d'umum kan... So, sabo je la... :)
(Tp, ku taw spe pemain2 yg akan d'turunkan, korang teka la sndri ekk...)
Kalo x silap ku dgr berita tgh hari td, de 35 pasukan dr seluruh dunia join kejohanan dunia Sepak Takraw.
So, kalo nak taw spe yg layak menang, kne la tgk... Ne taw de live kt TV ke... Harap de la...
Pas kejohanan dunia ni, akan de 4 super series lak... 
Ni utk menentukan kedudukan ranking dunia...
Ku doa kan harap Malaysia dpt ranking yg 1'st... Amin. Amen.

Kejohanan Super Series Sepak Takraw
September kat Thailand (2011)
Disember kat Malaysia (2011)
Februari kat Vietnam (2012)
April kat Iran (2012)
Jun kat China (2012)


P/S : T'ingt mse SAG thun pas, tgk match takraw. Ya, semangat gler sokong M'sia mse tu...
Dan yg plg cdih, mse de bpe nme skuad elit d'gugur kn... Nangis2 T_T dh mse Abg fizi (Mohd Hafizie Manap) dok komen status ku psl hal tu... Ari plg menyedihkn mse tu... 

~~ SEKIAN ~~

Tuesday, June 28

Best SANGAT ke MENGUMPAT orang???

Hi... dan Salam satu Malaysia kpd smua bloggers...
Ari ni ku nak cite psl org yg ske dok ngumpat psl org len...
X kira la kat ne pun... kat luar... kat fb... kat twitter... kat sekeliling kte... 
Mesti korang penah hadapi situasi cmni kn...
Betul x???


Kekadang ku pikir pe BEST SANGAT la ngumpat org yg x penah wat salah ngn anda...???
Situasi cmni salu t'jd... *ku pun salu kena mse skul dl* 
Kalo nak ngumpat tu b'tempat la beb... ni OPEN lg tu... Ingat bagus sgt ke ngumpat pasal org...
Benda yg x btl... heboh2 lak jd betul... kang sumbat cili padi baru hang taw...!!!
Haiyaaa... ku pun x phm ngn org cmni... nak b'gosip psl org pun b'pada2 la beb... 
Jangan smpai tuan empunya bdn taw... kan ke ngamuk jd nyerrrrr... 
*nasib ku sabo je la mse tu*


So, moral of the story...
Jangan syok sgt mengumpat org... Ingt dri sndri tu... Kalo bagus ne pun dri sndri, cermin dri sndri dl...
Kite ni x perfect, jd bahasa kte biar sopan... ngumpat, mengata, b'gosip hal org x bawa dri sndri pi ne2 pun...
Tuhan x b'kenan ngn orang cmtu pun...


~~ SEKIAN ~~

Monday, June 27

Girls Story

This is a story about me & my sister...
Hope u guys dun mind to read, k... THANKS... 

AL-KISAH... TERSEBUT LAH KISAH...
Ya... 
Hello... kepada smua bloggers... 
Sori la dh 2 ari x update...
Balik kg... Baru ari ni blik cni... tu yg br je dpt on9 kat umah ni.

Pembuka salam... Ku nak dok cite sal ku ngan adik ku... 
Perempuan la... =_="
Tergerak hati nak update sal ku ngn dye je... 
Wlaupun bkn adik kandung ku, sekadar sepupu sepapat pangkat pertama... 
Pi, d'sbbkn kteorg b'2 rapat sgt3... Kteorg dh anggp dri masing2 cm adik b'adik... 
Cam Kakak-Adik g2...


Minah kat seblh ku ni la yg ku dok sebut... (ceihhh... minah... hehe... soe kookie...) 
Kteorg ni dah 'belangkas' beb...
Nak d'jdkan cte kteorg ni cam 'MAGNET' gk la... 
X bleh b'pisah...
Kalo tbe part b'pisah2 ni... Mula la dok nangis je... cm budak2 lak scene nangis2...
Hahahahahaha...
Pi, 2 la hakikat nye yg d'hdpi olh kteorg b'2...

Empunya bdn nye b'nama Theresa Thresiana Thomas Tomi...
She's my cousin... I love her so much... :P

Nak d'jadi kan cte... Kteorg ni blh d'kata kan sbg kembar wlaupun b'beza parents...
Umur (Beza 2 tahun 6 bulan)...
Fizikal...
Warna kulit...
B'dasar kn gambo yg ku ltak kat atas nun...
 Pi, kteorang de p'samaan... P, pelik la...
Kalo kat umah nenek... Asal jumpa kat umah...


Makan sme2...


Tdo sme2...


Mndi sme2... (B'kemban la...)


Minat sukan yg sme...

DAN BANYAK LAGI LA... malas nak senarai kan, smpai esok x hbs nye... 


Lagi pelik... De 1 perasaan yg sme... JIWA sme...
Mksd ku... Jiwa sme kat cni...
Bila dye cdih, ku pon cdih dn sebalik nye...
Bila ku hepi, dye pon hepi dn sebalik nye...
Bila ku marah, geram ngn org... Dye pon rse yg sme... dn sebalik nye...
PALING PELIK... Bila ku jatuh sakit... dye pun AUTOMATIK nye akan kne sakit yg sme cam ku dn sebalik nye...
PELIK KAN... 
Adik ku ckp, bab kteorg t'lalu rapat la jd cmni... Cam kembar pon ye... :)


3sa & me... :)





Hahahaha... paling best... Kteorg  minat, ske, jatuh 'hati' kat mamat yg sme...
Hahahahaha... Ala... dun wori la... 
Mamat yg ku mksud kan tu bukn pon knal kteorg pon...
Mamat tu ATLET negara kte beb...
T'kenal kat dunia ni...
Currently BWF World Ranking NO.4...
Taraaaaaaaaaaa... PRESENTING.......... 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




Yay... Ni la mamat tu... 
Xkan masih x knal kot... ke korang wat2 x knal lak... 
Koo Kien Keat la... Pemain Beregu Badminton Malaysia... 
Pi ku menang... Ku knal kookie sjak 2004 OK... My sis knal dye mse 2009 taw...
Hahaha... :P


p/s: Mr.KooKie... Sorry 4 'culik' ur pic... I dh letak banner I spya org x blh senng2 'culik' ur pic... Hehehe... :P


HABIS CECITER KU & MY SIS NI... 
PANGKAL CITER NYER KTEORG 2 IALAH
'SHARING IS CARING'
Hahahahahahahahahaha... 
Salam...


~~ SEKIAN ~~

Friday, June 24

Malaysia BENAM Lubnan 2-1

Pagi smua bloggers...
Korang pun taw pe yg ku nak dok membebel skrg...
Ya... Itu dia... Malaysia layak ke pusingan seterusnya setelah mengalahkan Lubnan semlm...
Bangga sehhh... wlaupun Lubnan hmpir2 kejar kte...
Thanks to Khairul Fahmi Che mat... Wlaupun bahu de cedera sket mse tangkp bola smlm, 
P, beliau tetap mantap... Caya la, apex...
Memang ni la yg d'tunggu2 oleh rakyat Malaysia... 
2-1
Cantik... Hahaha... wlaupun lolos 1 gol...

Ni de keratan dr akhbar Berita Harian Online...

Kami mampu gegar: Kim Swee
Oleh Syed Riduan Ahmad dan Nasaruddin Parzi

2011/06/24

 PEMAIN Malaysia meraikan kemenangan menewaskan Lubnan 2-1 bersama  penyokong  di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam tadi.
PEMAIN Malaysia meraikan kemenangan menewaskan Lubnan 2-1 bersama penyokong di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam tadi.

Samir terima kekalahan tapi tetap anggap Lubnan kurang nasib baik

ONG Kim Swee menyuarakan rasa yakin skuad Olimpik negara mampu membuat kejutan di pusingan ketiga nanti selepas menyaksikan anak didiknya itu menewaskan Lubnan 2-1, malam tadi.

“Kita sedar pusingan ketiga nanti memang sukar, tetapi jika corak permainan sama dan disiplin tinggi dipamerkan, kita mampu membuat kejutan,” kata jurulatih skuad Harimau Muda itu pada sidang akhbar di Stadium Nasional, Bukit Jalil sebaik tamat pusingan kedua kelayakan.
“Walaupun terpaksa bertahan dengan hanya 10 pemain sepanjang 40 minit terakhir, pemain menunjukkan semangat tinggi untuk menang dan sepanjang tempoh itu juga saya tetap yakin kita mampu layak.

“Selepas ini lebih banyak halangan akan dihadapi skuad muda ini dan saya anggap ia sebagai proses pembelajaran yang tidak akan habis. Ini adalah permulaan kepada bola sepak negara.”

Malaysia layak atas agregat 2-1 selepas seri 0-0 dalam perlawanan pertama di Beirut, Ahad lalu.

Sementara itu, ketua jurulatih Lubnan, Samir Saad menerima dengan hati terbuka kekalahan pasukannya yang dirasakan mempunyai lebih banyak peluang berbanding tuan rumah tetapi hanya mampu menjelmakan satu gol.

“Malaysia mencipta dua atau tiga peluang pada babak pertama tetapi berjaya menjaringkan dua gol, Lubnan pula mempunyai 10 hingga 15 peluang, tetapi hanya menyempurnakan satu gol,” kata Samir. 
“Kami mempunyai lebih banyak peluang apabila Malaysia kehilangan seorang pemain, tetapi pasukan tuan rumah yang mendapat sokongan padu penonton bermain dengan semangat tinggi untuk mempertahankan kelebihan.

“Bagi saya secara keseluruhan, pemain saya beraksi baik sepanjang 90 minit, cuma kami banyak terlepas peluang menyamakan kedudukan.”

-------------------------------------------------------------------------------------------

Come on la... ku dh jangka Malaysia blh laku kan nye... Dh terbukti beb...
And semlam pun de BWF Indonesia Open... 
Datuk Lee Chong Wei, Beregu Campuran & Beregu kte Koo Kien Keat/Tan Boon Heong layak ke Quarter Final...
Mula2 ragu ngn beregu negara kte bab kalah set 1... Pi set 2 dorang menang... So pi la rubber set...
YES... WE WON...!!!

See... I told u... My prediction become true... Hahaha...

P/S : Balik kampung petang ni... X dapat nak update blog selama 4 ari... Balik cni ari isnin ni... 
Harap korang dapat jenguk blog ku ni ye... :) Thx. 

~~ SEKIAN ~~

Wednesday, June 22

I LOVE BADMINTON

Sape la yg x suka main badminton kan...
Sukan ni sememangnya amat popular di dunia...
Kalo kat Malaysia ni sebut pasal Badminton, memang popular...
Ku pun antara yg paling suka main badminton...
Walaupun ku x penah masuk mana2 Tournament pun...
Haha... pi kalo de yg sudi ajak ku main, ku ON je...
Sebut je pasal BADMINTON... ku nak share cmne minat ku kat badminton b'mula...

Ok la... Ku terlibat dalam sukan Badminton sejak umur ku masih 9 tahun... Muda kan??? 
Hahahaha... :P 
Xde la... tua pe... hahaha...
9 tahun tu... minat tu dtg dgn sendiri nye bab tgk kawan2 skul main... jd t'tarik nak main...
Sejak dr tu la... ku minta abah ku beli 1 raket badminton utk ku...
Akhir nye... TERTUNAI gak... 
RAKET YONEX CARBONEX 6000
Masih gak pkai raket tu... Just Re-String blik la...
Dah lama raket tu... Mse tu tahun 1999... Sekarang dh 2011... Dah 12 tahun raket ni ngn ku...
SAYANG woahhhh... 

My Superb-Adorable Yonex... :)


YONEX CARBONEX 6000

Ni raket lagi 1... Dah putus da... Kne lah re-string blik pas ni...

Nampak x... dh putus... 

Pastu, ku b'henti dr main sukan badminton bb ku aktif ngn sukan len iaitu jd sebagai seorang Atlet...
Lari Balapan berganti2 baton... Korang taw kan... ku masuk bhgian 4x100m...
Hahaha...
Cam x cye lak ekkk... bleh lari... Sekarang x dpt la... Badan dh mkn naik... Cepat penat dan x mcm dl aktif sgt...

Eyhhh... Melalut plk cte ku ni... 
Well... Mse ku skul rendah mmg ku aktif b'sukan... 
Lari b'pagar... Lari atas trek... Bola keranjang... BADMINTON...
Memang sebahgian dr HIDUP ku SUKAN ni...
Sampai ari ni ku masih bermain dlm sukan BADMINTON...
Dgn adik2 ku... Terutama ngn adik pempuan ku... 
Dye terer gak men... bb dye coaching badminton hmpir tiap ari kat stadium...
OF 'COZ la... ku xkan ngaku kalah... Sering kali ku kalah kan dye... wlaupun ku x bljar dr COACH taw... Hahahahahahaa... :D
Belajar drpd PENGALAMAN kalo nak jd PROFESSIONAL...

Btw... Lutut ku kerap cedera bila main badminton... Hahaha... 
ala... adat main kan... msti de kne sket... Smpai ari ni, kdg2 rse sakit kat lutut ni masih terasa... 
sakit woahhh... :)

AND my icon that inspired me to continue played badminton is KOO KIEN KEAT...
Hahahah... I dunno him... and he dunno me too...
Hahahaha... I do love to watch him play on court... 
Oh Gosh... He is so FAST, kkk... Hahaha...
I know him when I was in form 1 or form 2... I forgot dy...
He played for Asian Junior Tournament... I guess...
Until now, I do watch him played on court even not too often...

This is current BWF world ranking 
Last updated : Thursday, 16 June 2011. 1.02PM.

LAST BUT NOT LEAST...
 Thank You, KooKie... :)

Wanna know about Koo Kien Keat, click below...

~~ SEKIAN ~~

Monday, June 20

Men being RUDE to Women

Heyyyy... Ladies & Gentlemen...
Just wanna share what am I going to talk now...
Man being rude to woman...
Sometime I do feel this kind of situation happen around us all the time.
Just we do not know when... where... and why the reason a MAN being rude to a woman...
For me... In context of RUDE, RUDE can be describe to any act that I think just now...
For example... 
SLAP...
PUNCH...
PINCH...
BAD WORDS...
SCRATCHING EACH OTHER...
and more that you ever think...

Heyyy... peeps... I don't like this kind of man... Because I do experience once...
Be a friend with one man that don't know how to respect me...
DISRESPECTFUL...
For the 1'st time I be his friend, I think he is a nice guy...
But, after quite sometime I found that he is not what am I think...
Ok... He is over over over and OVER...
I don't like his attitude at all...
The situation is like this...
When I was on my high school, this guy keep make me troubled...
Of 'coz I do not like a guy to disturb me, babbling like a girl with me...
Silly me.. I give him a punch on his hand...!!! 
SERVE HIM RIGHT!!! 
Then he did the same to me... and cause my hand a scratch...
Oh my... It's really hurt, ok...
My hand got bruise... and some long scratches with a blood... 
Ok... That is OUTRAGEOUS ok...
 From that time, I don't want to talk with him AGAIN...
Besides, he is trying to cheat on me...
Yay... WOMANIZER...!!!
He wanna play with me... What ashamed guy he is...
DAMN U... I hope u got a worst girl u ever known... Hahahahahaha....

Bloggers... What is your opinion with my statement...???
I didn't say that all guy are being rude to all woman...
Some of guy are very nice...
I found one too...
He is too nice to me... Trying to be a protector to me...
Of 'coz he is protecting me all the time when I need him... 
Even now he is not here... But I always pray God protect him all the time...
Ya... He's know working and stay at Terengganu... And me at Sarawak now...
Heyyyy... MR. at Terengganu, I MISS YOU... :)

~~ My Story End ~~ SEKIAN ~~

Sunday, June 19

Blog pun akan diHACK?

Hai rakan blogger...
Berita tergempar ni ku dapat melalui beberapa rakan blogger yg len...
Blog pun akan di HACK oleh GENG ANOYMOUS (gelaran dorang la...)
GILA...!!!
Korang dh hacked website kerajaan nak hack blog orang lak...
ni x bleh jd...
Pe salah blogger kat korang hah...
Cian la kat dorang...
Adohhhh...
WTH...!!! 


Klik ayat di bawah kalo nak taw blog korang antara yg akan kena hack ato x...
Kalo nak cepat dlm pencarian blog korang tersenarai ato x...
(CTRL+F) then type or paste ur own web blog...

~~ SEKIAN ~~

Perlawanan Persahabatan : Malaysia VS Myanmar

Selamat Pagi smua... 
Awal pagi ni ku rajin sgt2 update blog...
Bangun awal hoh... 
Saje je... :)
Semalam tgk friendly match kat arena antara Malaysia dgn Myanmar...
Elehhh... Ku dh jangka Malaysia mmg blh menang nye...
Terbukti nye Malaysia berjaya menyumbatkan 2 gol...

Secara rasmi nya Malaysia VS Myanmar : 2-0

Ni de petikan akhbar sumber dr Berita Harian

Malaysia dapat tonik temu Taiwan
Oleh Mohd Nor Asri Yaacob
bhsukan@bharian.com.my 
2011/06/19

PERCUBAAN Baddrol (depan) berjaya dihalang pemain pertahanan Myanmar dalam perlawanan persahabatan antarabangsa di Stadium Sultan Mohamad ke IV, Kota Bharu, malam tadi.

Benam Myanmar 2-0 dalam aksi persahabatan 

SKUAD Harimau Malaya memperoleh tonik mujarab menjelang pertembungan penting kelayakan Piala Dunia zon Asia menentang Taiwan selepas berjaya menjinakkan Myanmar 2-0 dalam siri persahabatan antarabangsa yang julung kali diadakan di Stadium Sultan Mohamad IV, malam tadi.

Dua gol pada setiap babak permainan daripada Mohd Amirulhadi Zainal dan Baddrol Bakhtiar mengesahkan kemenangan penting buat anak didik Datuk K Rajagobal yang beraksi di padang becak gara-gara hujan lebat sebelum perlawanan itu.

Walaupun tanpa kelibat beberapa pemain kebangsaan antaranya - dua penyerang prolifik, Safee Sali yang mempunyai komitmen bersama kelab Pelita Jaya dan Norshahrul Idlan Talaha yang mengalami kecederaan, skuad senior negara tidak banyak berdepan masalah. 

Separuh masa pertama bermula rancak dengan Myanmar nyaris mengejutkan tuan rumah apabila dua serangan pada minit ke-7 dan 23 menerusi Kyi Lin dan David Htan hampir merobek gawang Malaysia ketika penjaga gol Malaysia, Mohd Sharbinee Allawee gagal mengawal kemas bola namun dapat diselamatkan pertahanan negara. 

Begitupun, menerusi satu serangan pantas, penyerang Selangor, Amirulhadi berjaya meledak gol pertama negara pada minit ke-27 selepas mudah merembat menewaskan penjaga gol, Kyaw Zin Htet yang berpunca kesilapan pertahanan lawan yang menanduk hantaran melambung Baddrol daripada sebelah kanan. 

Selepas rehat, Myanmar yang dilatih Milan Zivadinovic tersentak dengan gol kedua pada minit ke-55 apabila bola melintang hantaran Abdul Hadi Yahya di luar penalti Myanmar gagal dikeluarkan dengan kemas pemain pertahanan lawan. Ia disambut Baddrol yang merembat kemas ke penjuru kanan gawang menewaskan Zin Htet. 
Perlawanan persahabatan ini penting buat barisan negara yang menjadi aksi pemanas badan terakhir sebelum menentang Taiwan di Stadium Nasional Bukit Jalil, 29 Jun ini. 

----------------------------------------------------------------------------------------------

So, Malaysia won the match... Yahuuu...
Malam ni match Pra-Kelayakan Olimpik kat Lubnan...
MALAYSIA VS LUBNAN
Ku de update entri pasal MALAYSIA VS LUBNAN sblm ni... 
Kalo nak bce sila klik kat sini... MALAYSIA VS LUBNAN

Match malam ni mula kul 9.45pm waktu Malaysia...
Spe2 yg de Astro blh la tgk kat channel Nadi Arena...
Ku dh check pg ni... mmg de Live match... PASTI...!!! 

P/S : Ptg ni ku nak tgk match takraw final utk Utusan Malaysia. Rindu ngn Takraw. Last time tgk mse Sukan Asia GuangZhou (SAG)... :p 

~~ SEKIAN ~~

Saturday, June 18

What am I feel now...

I don't know how to express my feel just now...
I feel something...
The 'something' is related to L.O.V.E
Haiiizzzz.... =_="
What an earth I've been thinking about this for the whole day...
Sometime I'm just being silly thinking of L.O.V.E matter...
Bother my mind all the time...
Sometime do make me headache...
Hate to L.O.V.E but do L.O.V.E to hate...

All in 1... My feel right now... Unstable... 
OH MY GOD... 
Help me... 

Last but not least... Just wanna tell you that I LOVE YOU SO MUCH...


~~ SEKIAN ~~

Thursday, June 16

ADC & FN GIVEAWAY

Hi...
Join Giveaway sis Art lak ni...
Ku 'jatuh hati' ngan kraf tangan sis Art ni...
Smua cantik...
Teringin nak memiliki satu...
Jadi ku mengambil kesempatan ni join la ADC & FN GIVEAWAY...


 Sebnarnye... Sy ni xde la kreatif ne nak wat kreativiti seperti sis Art nyata kan kat syarat2 peryertaan tu... 
Hehehe...
Tapi, skurang2 nye sy luahkan pe tentang kraftangan sis Art ni...
Cantik... C.A.N.T.I.K

'TerJATUH HATI' ngn HADIAH2 nye... Comeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sgtttttttttttttt3... :) :P
Gambar kat atas ni sy 're-edit'... Harap sis dun mind... It's showed my creativity to fill what am I feel that is my idea. 

Sape2 nak join klik je kat bawah ni

Kawan yg d'tag 

P/S : To Sis Art, thx 4 da invitation 4 me joining dis GA... Sorry for late join ur GA... :)

~~ SEKIAN ~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...