Please... Give 1 Click... Thank You.

Loyal Followers

Like My Blog

Friday, April 22

Biar Betul??? Blog akan DIPADAM selepas 25 JUN 2011...

Fakta tentang Blogspot : Dahulunya Blogspot ini merupakan antara perkhimatan pertama yang dibeli oleh Google. Tapi sehingga kini blogspot masih boleh diakses menggunakan email perkhidmatan yang mereka gunakan dahulu sebagai contoh; email yahoo.com. Namun, kini Google telah hampir menamatkan akses bagi perkhidmatan email lain untuk log in ke Blogspot. 

Blog akan dipadam : Pihak Google akan memadam Blogspot yang didaftar selain daripada gmail selepas 25 Jun 2011. Jadi, bagi mereka yang masih menggunakan email yang lama, anda perlu bertukar ke akaun Google atau akaun anda akan dipadam bersama-sama blog yang telah didaftarkan. Google kini memberikan penekanan serius untuk mendaftar menggunakan akaun Google selepas 8 tahun memberikan perkhidmatan sokongan akaun lain. Amaran berbentuk begini juga telah diberikan bagi pengguna Youtube.

Adohhhh.... Terkejut giler... tahap gaban pun ye bce psl ni... Adohhh... Ku pe lg gabra pun ye... cuak pun ye bb x dpt tukar yahoo ke gmail... bb yahoo acc ku tu dh register atas google account sbnar nye... De yg ckp mst tukar... de yg ckp x pyh bb dh alternate emel antara blogspot (penggunaan emel yahoo) dgn google acc... Ku gelabah bb x dpt tukar lgsg... huhu... 

TAPI...

Pas bce smua nye...
Good... de la lega sket wlaupun msh cuak gk...
Menurut blogger tersebut, bg blogger yg TAK LOGIN LANGSUNG sjak 2007 akan DIPADAM...
Jadi, utk blogger yg baru2 cam ku (berblogging sjak bulan Julai 2010), x payah risau sgt... Jadi, sila abaikan la...

Kalo korang nak kepastian bleh klik kt link yg dh di Highlight kt bawah ni...


So, what do you waiting for... Spread this news to your friends... 
Maybe I'm a bit too late to spread the news... 
At least, I do helping some my blogger friends to spread this news.
Some says this is just a RUMOR... 
But for safety, better take any precautions 1'st...

~~ SEKIAN ~~

2 comments:

Thank You for your commentary.
And do come visit my blog again.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...